آشنایی با خواص و فواید گلاب (بخش دوم)، با ما همراه باشید تا بیشتر با خواص گلاب آشنا شوید. علاوه بر مواردی که در مقاله قبل به آنها اشاره شد، خواص دیگری نیز گلاب دارد که در این مطلب قصد داریم شما را با آنها آشنا کنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
مهم ترین خاصیت های گلاب
با عفونت دهان و چشم ها مبارزه می کند
از آنجا که گلاب دارای اثرات ضد میکروبی است ، به برخی از دهانشویه ها و قطرات چشم اضافه می شود. مطالعات خاص نشان داده اند که گلاب می تواند عفونت و زخم های دهان را کاهش دهد ، به علاوه برای درمان عفونت های چشم مانند چشم صورتی (التهاب ملتحمه) نیز مفید است.
توانایی گلاب در درمان عفونت به پتانسیل ضد التهابی آن برمی گردد. خوب است بدانید که گلاب در تسکین درد ناشی از عفونت نیز موثر است چرا که یک داروی مسکن طبیعی است.
آیا گلاب در پیشگیری از بوی بد دهان هم تاثیر دارد؟ بله، از آنجا که گلاب می تواند دندان ها را تقویت کرده و در برابر عفونت های لثه و باکتری ها از دندان ها محافظت می کند ، به احتمال زیاد می تواند در پیشگیری از بدبو شدن دهان نیز موثر باشد.
به مبارزه با شوره سر و تغذیه مو کمک می کند
در حالی که تحقیقات زیادی در مورد اثربخشی گلاب در این مورد صورت نگرفته ، اما برخی ادعا می کنند که گلاب باعث می شود موهای آنها قوی تر ، براق تر و کمتر مستعد شوره سر شود. خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کننده گلاب می تواند در درمان از درماتیت پوست سر و رشد موها کمک کند.
عطر و طعم بی نظیری فراهم می کند
از گلاب می توان به عنوان پایه عطر برای تهیه عطر یا اسپری استفاده کرد. روغن گل محمدی و آب رایحه ای بسیار غنی دارند که هم شیرین و هم کمی تند است. گفته می شود که این عطر حتی دارای توانایی های آرامش بخش و تقویت کننده خلق و خوی است و براساس برخی تحقیقات ، برای کسانی که با اضطراب ، افسردگی یا سردرد سروکار دارند ، مفید است.
در حالی که مصارف آشپزی گلاب ممکن است در مکانهایی مانند آمریکا خیلی محبوب نباشد، اما پخت و پز با گلاب در خاورمیانه، شمال آفریقا و هند رایج است.
از مصارف گلاب هنگام پخت و پز می توان به افزودن آن به مربا، سس سالاد، شربت، کیک و نوشیدنی با طعم میوه اشاره کرد.
طرز تهیه گلاب که خودتان میتوانید درست کنید:
- ا فنجان گلبرگ گل محمدی را به خوبی بشویید و خاک آن را تمیز کنید. در حالت ایده آل از گلبرگ هایی استفاده کنید که با سموم دفع آفات سمپاشی نشده باشند.
- گلبرگ ها را داخل یک ظرف شیشه ای ضد حرارت بریزید.
- ۲ فنجان آب مقطر را بجوشانید و روی گلبرک ها بریزید به طوری که آب روی گلبرگ ها قرار بگیرد.
- اجازه بدهید این ترکیب نیم ساعت روی حرارت باقی بماند.
- سپس محتویات کاسه را صاف کرده و داخل شیشه بریزید.
- شیشه را در یخچال قرار دهید و بگذارید یک هفته بماند .
برگرفته از سایت مجله سلامت