ویتامین های موجود در سیب زمینی شیرین، این سیب زمینی ها یک منبع خوب از پروتئین و قندهای طبیعی نیز می باشند. شاخص قند خون این سیب زمینی ها می تواند توسط جوشاندن آنها کاهش یابد، در حالی که با برشته کردن یا پختن افزایش می یابد. توسط مطالعات علمی ثابت شده که به علت ارزش غذایی بالای سیب زمینی های شیرین، آنها خصوصیات درمانی زیادی دارند.
ویتامین های موجود در سیب زمینی شیرین
ویتامین A
این سیب زمینی ها، مقدار خوبی ویتامین A دارند؛ به خصوص سیب زمینی های شیرین نارنجی. ویتامین A یا رتینول، یک ویتامین محلول در چربی است که برای بینایی خوب و حفظ سلامت کلی چشم ها و همچنین عملکرد قرنیه، ضروری است.
جدای از آن، این ویتامین سلامت ریه ها، قلب و کلیه ها را تحت کنترل نگه می دارد و نقش مهمی در تقویت عملکرد سلولی، رشد استخوان و سیستم ایمنی بدن ایفا می کند.
ویتامین B
منابع اصلی ویتامین های B،گوشت و سایر محصولات غیرسبزیجاتی هستند. سیب زمینی های شیرین حاوی مقدار کافی از این ویتامین نیز هستند. برگ های سیب زمینی شیرین حاوی ویتامین B هستند و می توانند در آماده سازی غذا مورد استفاده قرار گیرند.
سیب زمینی های شیرین، سرشار از ویتامین B6 هستند که برای مبارزه با افسردگی، آرتریت روماتوئید و غیره مورد نیاز است. این ها همچنین غنی از پنتانوئیک اسید و بیوتین هستند که برای تجزیه غذا و استفاده از آن برای رشد، ضروی می باشند. اسید پنتانوئیک به تولید هورمون ها نیز کمک می کند. این غده ها همچنین غنی از نیاسین -یک نوع ویتامین B- هستند که کمبود آن می تواند باعث سوء هاضمه، زخم دهان، استفراغ و غیره شود.
ویتامین C
یک ویتامین مهم دیگر یعنی ویتامین C در مقدار کافی در سیب زمینی های شیرین وجود دارد. این ویتامین، خواص آنتی اکسیدانی نشان می دهد و نقش مهمی در سنتز کلاژن ایفا می کند. آن در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد و گونه های اکسیژن فعال از بدن محافظت می نماید.
مطالعات نشان داده اند که ویتامین C، خطر سکته قلبی را کاهش می دهد و به افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند، کمک می نماید. علاوه بر این، برخی تحقیقات ادعا می کنند که این ویتامین، احتمال سرطان دهان، روده بزرگ، ریه و پروستات را کاهش می دهد.
ویتامین E
سیب زمینی های شیرین حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین E هستند که کمبود آن باعث اختلالات ژنتیکی، تعادل بد، ضعف عضلانی و غیره می شود. آن برای مبارزه با پاتوژن هایی مانند باکتری ها و ویروس ها ضروری است. آن، غشای سلولی را حفظ کرده و از آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو جلوگیری می نماید.
این ویتامین در هنگامی که از منابع طبیعی دریافت شود، خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می دهد اما به شواهد بیشتری برای اثبات آن نیاز است.
ویتامین K
این یک ویتامین محلول در چربی است که عمدتا در مواد غذایی یافت می شود و در برخی بخش های بدن نیز وجود دارد.
ویتامین K، نقش مهمی در لخته شدن خون در بدن ایفا می کند. آن همچنین برای تقویت سلامت استخوان سالمندان نیز ضروری است. از آنجا که غده های سیب زمینی غنی از این ویتامین هستند، آنها می توانند به سنتز پروتئین مربوط به هموستاز کمک کنند.
برگرفته از سایت مجله سلامت