آیا مکمل های بربرین بر کاهش قند خون و وزن موثر هستند؟، مکمل بربرین فواید زیادی برای انسان می تواند داشته باشد که دو مورد از مهم ترین آنها، کاهش قند خون و کاهش وزن است. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی نحوه عملکرد این ماده و همچنین مطالعاتی که در این زمینه انجام شده بپردازیم. با ما همراه باشید.
کاهش قند خون
به نظر میرسد عملکرد بربرین از طریق چندین مکانیسم مختلف صورت میپذیرد:
- مقاومت در برابر انسولین را کاهش داده، تاثیر هورمون انسولین که مسؤل کاهش قند خون است را افزایش میدهد. هضم قند (واکنشهای سلولی) را افزایش میدهد، به بدن کمک میکند تا قند درون سلولی را تجزیه نماید.
- تولید قند در کبد را کاهش میدهد.
- سرعت تجزیهی کربوهیدراتهای موجود در روده را کندتر میکند.
- بر تعداد باکتریهای مفید روده میافزاید.
و این قصه سر دراز دارد. همچنین بربرین بر آنزیمها، مولکولها و ژنهای دیگری که قند خون را کنترل میکنند، تاثیر گذار است.
در مطالعهایی که بر روی ۱۱۶ بیمار مبتلا به دیابت صورت پذیرفت، روزانه ۱ گرم بربرین به این افراد داده شد و نتیجتا شاخص قند خون ناشتای آنها تا ۲۰٪ کاهش یافت. بعلاوه بربرین موجب کاهش ۱۲ درصدی هموگلوبین گلوکزین (شاخص قد خون طولانی مدت) گردید و همچنین سطح چربیهای موجود در خون مانند کلسترول و تیریگلیسرید را بهبود بخشید. طبق بازبینی ۱۴ مورد مطالعاتی مشخص شد که اثربخشی بربرین، مشابه تاثیرات داروهای خوراکی دیابت مانند متوفورمین، گلیپزید و رزیگلیتازون است.
با سبک زندگی متعادل بسیار سازگار عمل کرده و چنانچه در کنار دیگر داروهای مخصوص کاهش قند خون مصرف شود، بر تاثیر آن افزوده میشود. چنانچه به بحثهای آنلاین رجوع کنید، متوجه خواهید شد افرادی که از قند خون بسیار بالا رنج میبرند با مصرف بربرین توانستهاند تا حد زیادی قند خون خود را کنترل نمایند. این ماده هم در دنیای تحقیقات و هم در دنیای واقعی، بسیار کارآمد است.
کاهش وزن
بربرین به کاهش وزن نیز کمک شایانی میکند. مکملهای بربرین برای کاهش وزن نیز بسیار موثر واقع میشوند. تا کنون، دو مطالعه در زمینهی تاثیرات بربرین بر کاهش وزن صورت پذیرفته است. در مطالعهایی ۱۲ هفتهایی، به افرادی که مبتلا به چاقی مفرط بودند، سه بار در روز ۵۰۰ میلیگرم بربرین داده شد و نتایجتا به طور میانگین ۲.۵ کیلو از وزن آنها کاسته شد. بعلاوه حدود ۳.۶٪ از چربی بدنی شرکتکنندگان نیز کم شد.
دیگر مطالعهی تاثیرگذار در این زمینه بر روی ۳۷ مرد و زن مبتلا به سندرم متابولیک صورت گرفت. این مطالعه ۳ ماه به طول انجامید و شرکتکنندگان ۳ بار در روز ۳۰۰ میلیگرم بربرین دریافت میکردند. ظرف مدت ۳ ماه، شاخص تودهی بدنی شرکتکنندگان از ۳۱.۵ به ۲۷.۴ تقلیل یافت یا از افراد مبتلا به چاقی مفرط به افراد دارای اضافه وزن بدل شدند. همچنین چربی شکمی آنها تا حد زیادی از بین رفت و شاخص سلامت آنها در بسیاری از موارد بهبود یافت.
محققان بر این باورند که این کاهش وزن، ناشی از بهبود عملکرد هورمونهای تنظیم چربی از قبیل انسولین، آدیپونکتین و لپین است. بعلاوه از ظواهر امر پیداست که بربرین مانع از رشد سلولهای چربی در سطح سلولی میگردد. بربرین از میزان کلسترول خون میکاهد و خطر ابتلا بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. در سالیان اخیر بیماریهای قلبی در زمرهی رایجترین دلایل مرگ زودرس در جهان شناخته شدهاند.
ما در مقاله آشنایی با برخی از فواید مکمل بربرین، میزان مصرف و عوارض جانبی آن، قصد داریم شما را با میزان مصرف و عوارض جانبی مکمل بربرین آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
برگرفته از سایت مجله سلامت