سکته گوش، یک آسیب ناگهانی است که فرد به صورت ناگهانی شنوایی خود را به طور کامل یا ناقص از دست می دهد و به فرد احساس گیجی می دهد.
فرد در صورت چنین اتفاقی باید سریع به پزشک مراجعه کند زیرا، عدم مراجعه به پزشک ممکن است در روند درمانی اختلال ایجاد کند.
برخی از عوامل ایجاد سکته گوش
1-فشار خون بالا: اگر چربی خون شما بالا است می تواند عروق خونرسان در مغز که حلزون گوش و عصب گوش را خون دهی می کند مسدود کند و این انسداد می تواند باعث قطع خونرسانی شود و باعث آسیب شنوایی شدید و حتی ناشنوایی شود.
2-عوامل ویروسی: مبتلا شدن شما به ویروس های خطرناک سبب کم شنوایی ناگهانی می شود.
3-انفجار: انفجار با صدای بلند باعث ایجاد واکنش های التهابی شدید در حلزون گوش می شود و کمتر از چند ساعت سبب کم شنوایی ناگهانی می شود.
4-ضربه به سر: اگر ضربه شدید به سر وارد شود می تواند باعث آسیب به حلزون یا قطع عصب گوش شود.
5-استرس زیاد: استرس زیاد سبب ترشح مواد سمی در خون می شود که اگر غلظت آنها از حد طبیعی بالاتر شود باعث کم شنوایی یک گوش یا دو گوش شود.
انواع سکته گوش
سکته گوش رسانشی: با آسیب به گوش میانی یا بیرونی شما ایجاد می شود که این مشکل مانع می شود که صدا به گوش داخلی شما هدایت شود. در ناشنوایی رسانشی عصب شنوایی شما آسیب ندیده است و علت آن می تواند از یک شکستگی آسیب زا یا فشردگی موم در ارتباط بین استخوان های گوش میانی باشد.
سکته گوش حسی: این نوع سکته گوش رایج ترین نوع از دست دادن شنوایی است که این مشکل به علت آسیب دیدگی عصب شنوایی به صورت دائمی ایجاد می شود.
سکته گوش ترکیبی: در گاهی اوقات ناشنوایی می تواند از ترکیب حسی و رسانشی باشد برای مثال ناشنوایی حسی ممکن است به دلیل فشردگی موم باشد که از این مشکل به عنوان سکته گوش ترکیبی نام برده می شود.
نتیجه گیری
درمان سکته گوش به صورت درمانی کورتون با دوز بالا است که کورتون بیماری را کنترل می کند و یا با جراحی کردن می توانید سکته گوش را درمان کنید.