طرز استفاده از سمعک، در صورتی که فرد مشکل شنوایی داشته باشد بعد از بررسی پزشکی استفاده از سمعک توصیه می شود و برای دریافت باید به متخصص شنوایی مراجعه گردد.
کار سمعک این است که با دریافت صداهای وارد شده به گوش، آنها را برحسب میزان شنوایی فرد تقویت می کند و به صورت واضح آن را به گوش هدایت می کند.
برخی از نکات برای استفاده از سمعک
1-تمیز کردن سمعک با استفاده از پارچه ی تمیز و بدون پز و محلول های پاک کننده که یکی از مهم ترین نکات طرز استفاده از سمعک می باشد.
2-مواظب باشید سمعک شما از ارتفاع زیاد پرت نشود زیرا بر اثر ضربه دچار اختلال می شود.
3-اگر سمعک شما ضد آب نیست در هوای بارانی و حمام آن را در بیاورید زیرا آب و مایعات برای سمعک شما ضرر دارد.
4-باتری و سمعک خود را در دسترس کودکان قرار ندهید و تعویض باتری را با دقت انجام دهید.
5-اگر از سمعک استفاده نمی کنید سعی کنید حتما آن را خاموش کنید.
نحوه استفاده از سمعک
سمعک باید به وسیله کارشناس انتخاب شود و آموزش های لازم از لحاظ نحوه استفاده و تنظیم آن و تمیز نگه داشتن آن به بیمار داده شود توجه داشته باشید اگر تنظیم سمعک به هم بخورد و سمعک به درستی انتخاب نشده باشد، انعکاس صدای غیرعادی داخل گوش بیمار را آزرده و اذیت خواهد کرد. شکل ظاهری سمعک برای بیماران اهمیت زیادی دارد چون برخی از آنها نمی خواهند که دیگران از وجود سمعک مطلع شوند به همین دلیل، سازندگان سمعک انواع گوناگونی از جمله سمعک جیبی، دسته عینکی و... را به بازار عرضه کرده اند تا بیماران بتوانند با توجه به سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب کنند.
نتیجه گیری
قبل از تجویز سمعک فرد باید مراحلی را طی کند که، این مراحل شامل مشاوره، تست شنوایی، قالب گیری و مرحله تنظیم می باشد و سمعک ها را می توان در هر دو گوش استفاده کرد اما در بعضی موارد فقط برای یک گوش تجویز می شود.